Anonim

Off-grid liten ly og kunstnerstudio er på farten

Tiny Houses

Adam Williams

10. februar 2015

26 bilder

Observatoriet er for tiden installert i South Downs National Park (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

I fjor rapporterte vi om en Indiegogo-kampanje som økte midler til å bygge observatoriet: et lite grus og kunstnerstudio som vil besøke forskjellige steder i England og tillate en kunstner-i-residence å leve og jobbe og vise sine skapte kunst til besøkende. Selv om det ikke nådde sitt crowdfundingmål, overlevde prosjektet, og ble nylig installert i Winchesters South Downs National Park.

Observatoriet er arbeidet med fire arkitekturutdannede fra London-baserte firmaet Feilden Clegg Bradley Studios - Charlotte Knight, Mina Gospavic, Ross Galtress, Lauren Shevills og Edward Crumpton - og ble bestilt av SPUD Studio, firmaet ansvarlig for Exbury Egg. Den består av to strukturer: Workshop og The Study. Workshopen gir rom for publikum til å komme og se kunsten opprettet, mens The Study er et lite hus hvor kunstneren vil bo og jobbe i opptil to måneder av gangen.

Begge bygningene er vakkert ferdig og kledd i sibirisk lerk, som ble forkullet ved hjelp av en tradisjonell japansk metode for behandling av tømmer kalt Shou Sugi Ban i et forsøk på å bevare det. Laget undersøker nå metodens mulige bruk for fremtidige arkitektoniske applikasjoner, og vil sjekke for å se hvor godt det står opp til et par års eksponering for britisk vær.

Selv om du ikke kan se på bildene, står Studien og Workshop på toppen av en integrert roterende rustfritt stålbase som styres manuelt med et hånddrevet hjul på innsiden, slik at kunstnerens innkvartering kan bevege seg lyet rundt for å ramme den beste utsikten (det tar en person rundt 6 minutter å fullføre en full revolusjon).

En takbasert solpanelmatrise gir nok juice til grunnleggende oppgaver som lading av en bærbar eller mobil enhet i The Study, og mikroboligen inneholder også et toalett, soveområde, vedovn og arbeidsplass. Verkstedet har i mellomtiden et regnvannssamlingssystem som gir kunstneren vann til vasking av maling og tekstiler i den installerte vasken.

Når Observatoriet har avsluttet sin 6 måneders stint på South Downs National Park, vil begge strukturer plasseres på en 2 x 10 m (6 x 32 ft) flatbed lastebil for transport til neste sted, Lymington Salt Marshes.

Kilder: Feilden Clegg Bradley Studios, observatoriet

Hver struktur sitter på toppen av en integrert roterende rustfritt stålbase som styres manuelt med et hånddrevet hjul (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Den roterende strukturen tillater kunstnerens innkvartering å ramme den perfekte utsikten (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Begge strukturer er kledd i sibirisk lerk (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Lerken ble forkullet ved hjelp av en tradisjonell japansk metode for behandling av tømmer kalt Shou Sugi Ban (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Karboneringsprosessen involverte stabling av flere braced tømmerplanker, som deretter brente fra bunnen oppover, kultivere tømmeret i løpet av minutter (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Teamet vil overvåke hvor godt det står opp til det britiske været etter et par år (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Observatoriet er for tiden installert i South Downs National Park (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Observatoriet er arbeidet med fire arkitekturutdannede fra London-baserte firmaet Feilden Clegg Bradley Studios (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Hver struktur sitter på toppen av en integrert roterende rustfritt stålbase som styres manuelt med et hånddrevet hjul (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Et takbasert solpanel gir nok juice til laveffektoppgaver som lading av en bærbar eller mobil enhet i The Study (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Studien har også et toalett, soveområde, vedovn og arbeidsplass (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Verkstedet har i mellomtiden et takbasert regnvannssamlingssystem som gir kunstneren vann på trykk for å vaske maling og tekstiler i den installerte vasken (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Observatoriet, vist i sin nåværende beliggenhet i South Downs National Park (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Interiørspill av The Study (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Det tar en person rundt seks minutter å fullføre en full revolusjon ved hjelp av det hånddrevne hjulet (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Studien er en privat tilflukt for kunstneren å leve og jobbe (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Laget vil overvåke hvor godt Observatoriet står opptil to år med britisk vær (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Når Observatoriet har fullført sin 6 måneders stint i South Downs National Park, vil den bli plassert på en 2 x 10 m (6 x 32 ft) flatbed lastebil for transport til neste sted (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Inne i studien (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

En organisk tau skjerm forfalter med tiden (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

Teamet vil overvåke hvor godt det står opp til det britiske været etter et par år (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Workshopen har et takbasert regnvannssamlingssystem som gir kunstneren ferskvann på trykk for å vaske maling og tekstiler i den installerte vasken (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

Charring the wood (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

Charring the wood (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

Charring the wood (Foto: Feilden Clegg Bradley Studios)

Observatoriet er for tiden installert i South Downs National Park (Foto: Matt Dunkinson for SPUD)

Anbefalt Redaksjonens