Anonim

Passive House Che blander bærekraft med en innendørs plen

Arkitektur

Stu Robarts

7. januar 2015

17 bilder

Passive House Che er et bærekraftig hus som ligger i Suceava, Romania

Et hus i Romania er bygget i det bare miljøet det er designet for å beskytte. Passive House Che ligger i en skog i den rumenske byen Suceava. I tillegg til en rekke bærekraftfunksjoner har huset også et stort nett suspendert mellom gulv og en innendørs plen.

Designet av Tecto Architectura, var målet med prosjektet å skape en enkel, bærekraftig, to-etasjers enhet som passer inn i skogens omgivelser. Tecto sier at huset ble designet og bygget for å nå passivhusstandarden, som tildeles hus som viser svært effektiv energiytelse. Evalueringsprosessen for Passive House Ches potensielle sertifisering foregår i dag, ifølge Tecto.

Bygningen dekker 250 kvm og er bygget rundt en gårdsplass der plenen kan bli funnet. Den "netto lounge " henger over toppen av plenen og er utformet som et sted for innbyggerne å slappe av og spille. Store vinduer i kombinasjon med et åpent planleggingsoppsett brukes til å gi huset en lys og flytende følelse. Tecto antyder at visse områder i huset gir følelsen av å være ute til tross for at de faktisk er inne.

Firmaet sier at den anslåtte årlige energien som kreves for oppvarming og varmtvann, er mindre enn 14 kWh / kvm (1, 3 kWh / sq ft). Høyoppløselig celluloseisolasjon og presset trefiberplateisolasjon brukes, som sies å være giftfri, avskrekkende for gnagere og motstandsdyktig mot mugg. Damptette membraner, i mellomtiden, bidrar til å beskytte mot kondens på sommeren og lette tørking om vinteren.

Bygningen er orientert og designet for å få mest mulig ut av solens energi for passiv oppvarming. Dens grønne tak bidrar til å isolere bygningen og er vinklet for å bidra til å øke størrelsen på det viktigste sollysvendte vinduet om vinteren. En liten gasskjele med buffertank brukes til å gi noe av energien som kreves for gulvvarme og oppvarming, men andre former for temperaturkontroll er også brukt.

Huset bruker en jord-til-luft varmeveksler som bruker jordens temperatur til å gi oppvarming om vinteren og kjøling om sommeren, mens stuen har en biomasse skorstein som drives av treflis som er koblet til buffertanken. En mekanisk ventilasjon med varmegenvinningssystem brukes til å introdusere frisk luft til huset, som Tecto sier beholder 85 prosent av varmen i utgående luft.

Ellers har Passive House Che et regnvannsoppsamlingssystem som er koblet til en underjordisk lagertank og pleide å irrigere vegetasjon og avlinger. Installasjonen av fotovoltaiske paneler er også planlagt på et senere tidspunkt for å møte noen av bygningens elbehov.

Passivhuset Che-prosjektet ble startet i 2009 og avsluttet i fjor.

Kilde: Tecto Architectura

Passive House Che er et bærekraftig hus som ligger i Suceava, Romania

Passive House Che ble designet av Tecto Architectura

Passivhus Che er for tiden under vurdering for passivhusstandarden

Rammen av Passive House Che mens under bygging

Veggene og kledningen blir lagt til Passive House Che

Vinduene blir lagt til Passive House Che

Det ferdige passive huset Che

Passive House Che ligger i en skog

Passive House Che har en lys og åpen planløsning

Passive House Che har en indre gårdsplass med en plen og en "nett lounge"

Et toalett i passivt hus Che

Internett-salongen i Passive House Che

Trappene i Passive House Che

En plan i første etasje i Passive House Che

En plan av første etasje i Passive House Che

Et diagram over oppvarming og ventilasjon i Passive House Che

Passivhuset Che designkonsept

Anbefalt Redaksjonens